AP och vidare
  Attachment Parenting och vidare

Föräldraskap Spädbarn och småbarn Förskolebarn Skolbarn Förälder Blogg
Vad är detta Mer att läsa Om Mig Citat Vad vill du?

 

 

 

Citat

Jag har flera favorit experter och kloka människor som talat och skrivit om barn. I takt med att jag läser kommer det flera. Många är välkännda och är ofta citerade, men flera av citaten tål att upprepas. Här kommer några av mina favoriter.

 

Citat kan nästan aldrig gå på djupet, men de sätter stämningen och om de är bra kitlar de fantasin och får en att tänka.

 

"There is no such thing as a baby, there is a baby and someone."

-

Donald Winnicott

 

Detta sammanfattar i en mening vad det hela handlar om. Samspelet och närheten, stödet och speglingen av den framväxande lilla mäniskan är av största vikt. En baby kan inte existera i ensamhet.

"Ett barn har 100 språk, men berövas 99"

-

Loris Malaguzzi chef för de kommunala förskolorna i Reggio Emilia

 

 

"An uninterrupted, nurturing relationship, specifically attuned to a child's needs as he passes from one developmental stage to the next"

-

William Sears MD

om Attachment Parenting

"Ge barnen kärlek, och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.”

-

Astrid Lindgren

 


Copyright © 2006 Skorpan. Alla rättigheter reserverade.

 

Disclaimer Denna sida beskriver min syn på ett respektfullt och anknutet föräldraskap. Jag är mamma, inte läkare eller medicinskt kunnig. Har du sådana funderingar hör med ditt BVC eller en läkare du litar på. Åsikter och fakta på sidor som länkas till ansvarar jag inte för.

Det finns flera

Det finns flera på ytan likande föräldraskapsfilosofier. För mig var det Attachment Parenting som blev starten, Sedan har jag blivit influerad från många håll och lär mig dagligen nytt från böcker, andra föräldrar och mest av allt av mina barn.

Läs mer>>

 

AP och annat

Attachment Parenting och vidare är en sida med mina tankar om föräldraskap. Under grunder hittas en beskrivning av först Attachment Parenting och sedan av några andra filosofier.

Läs mer>>

 

De senaste sidorna

Nytt från 12 September 09

Uppdatering av avsittet om flaskmatning

Nytt från 4 September 09

Mindfull parenting och Skolbarn (Som förhoppningsvis snart får mycket mer material.