AP och vidare
  Attachment Parenting och vidare

Föräldraskap Spädbarn och småbarn Förskolebarn Skolbarn Förälder Blogg
Med ömsesidig respekt Sömn Att äta Förskola Nästan dags för skola

 

 

Prylar
Att leva med barn

 

Nästan dags för skola

I slutet av förskoletiden har barnen faktiskt blivit ganska stora. Om barnet går på förskola eller hos dagmamma, så är det också mycket tydligt att barnet får influenser från andra håll än bara familjen. Barnets vänskapsband till jämnåriga har också blivit starkare och tydligare. Barnet håller på att bli en fri tänkare och är medveten om att tankarna och åsikterna är hans eller hennes egna.

 

Med allt detta följer mycket både roligt, svårt och kanske störande. Tex kanske de första. lite trevande försöken att ljuga kommer. Lite roande, men också oroande. Hur hanterar man detta?

 

Det blir mer och mer uppenbart att barnet är på väg att ge sig ut i världen och behöver rustas för att hantera verkligheten där ute på egen hand. Samtidigt är en 5-6 åring många gånger i behov av mycket närhet och stöd. Att få krypa upp i famnen är fortfarande viktigt.


Copyright © 2009 Skorpan. Alla rättigheter reserverade.

 

Disclaimer Denna sida beskriver min syn på ett respektfullt och anknutet föräldraskap. Jag är mamma, inte läkare eller medicinskt kunnig. Har du sådana funderingar hör med ditt BVC eller en läkare du litar på. Åsikter och fakta på sidor som länkas till ansvarar jag inte för.