AP och vidare
  Attachment Parenting och vidare

Föräldraskap Spädbarn och småbarn Förskolebarn Skolbarn Förälder Blogg
Vad är detta Mer att läsa Om Mig Citat Vad vill du?

 

 

 

Vad vill du?

Föräldraskap världen över ser olika ut och vad som är bra och vad som är dåligt är en otroligt subjektiv åsikt i de flesta frågor. Är det viktigt att barnen växer upp och blir framgångsrika i affärer eller är det viktigare att de får friheten att ägna sig åt konst? Ska flickor uppfostras till prinsessor och pojkar till små stålmän?

 

Andra saker är mindre valbara, eller i alla fall inte i samma utsträckning för individen att avgöra. Barnkonventionen sätter upp grundregler som i stortsett alla världens större kulturer är överens om, oavsett religion eller styre. Barnkonventionens hela text hittar du här: http://www.bo.se/Nav.aspx?pageid=44. Problem finns ju givetvis med den texten, vad är tex "barns bästa"? Det är ju klart subjektivt.

 

Den här sidan är hängiven barns bästa och ett sätt att ge barnen en verkligt god start i livet. Trygghet, att inte bli kränkt och att få utvecklas i sin egen takt. En tilltro till barnets förmåga att växa och utvecklas utan manipulation.

 

Om du tror att barn föds som sociala varelser, med en drift att passa in i kulturen runt dem, om du tror att barn alltid gör det bästa de kan (även de gånger det är med katastrofalt resultat), om du tror att det finns en biologiskt grundad bas för hur barn behöver vårdas, även om individen har sina särdrag som måste respekteras och om du tror att en trygg anknytning är mycket viktigt under barnets hela uppväxt, då har du antagligen hittat rätt.

 

Tror du bara på en bråkdel av detta så kan du kanske ändå hitta små guldkorn här och där, jag blandar tankar kring teori, med mer praktisk kunskap, forskning och experters idéer med mina egna erfarenheter. Jag hoppas att du vill med på resan och läsa om en uppsättnign verktyg för att stärka anknytningen mellan dig och ditt barn och även investera kraft  och tid i att bygga ett föräldraskap med stor omtanke.

 

Så vad vill du? Tänk efter och använd magkänslan! Allt kan inte passa alla. Alla kan inte bära barnen massor, inte ens med det mest förträffliga bärvärktyg, alla kan inte amma, alla trivs inte med att ha bebisen i sin säng. Men alla kan göra de de kan för att uppfylla barnet stora behov av närhet och möta barnets behov av kontinuerlig omvårdnad.

 


Copyright © 2009 Skorpan. Alla rättigheter reserverade.

 

Disclaimer Denna sida beskriver min syn på ett respektfullt och anknutet föräldraskap. Jag är mamma, inte läkare eller medicinskt kunnig. Har du sådana funderingar hör med ditt BVC eller en läkare du litar på. Åsikter och fakta på sidor som länkas till ansvarar jag inte för.